Trecut de ora 18. Ca mai mereu am rămas singur prin firmă. Ce să-i faci, care mai de care mai ocupat, probleme de familie, cu copiii, chestii de-astea. Nu vreau să mă plâng de singurătate. Chiar am observat că marea majoritate consideră singurătatea ca pe ceva rău, ca pe un eşec în relaţiile cu ceilalţi. Sigur, nu se recomandă nimănui singurătatea, dar dacă tot trecem prin această stare, măcar să-i descoperim parţile pozitive.
Cea mai importantă parte pozitivă este aceea că poţi sta de vorbă cu tine. Mai ales atunci când, după o zi agitată, familia, prietenii, colegii, te iau cu asalt, fiecare exprimându-şi nevoile lor, iar tu nu mai poţi să te mai auzi, este că ai prefera să fi singur? Să stai de vorbă cu tine, fără să-ţi plângi de milă, fără să aştepţi ca altcineva să-ţi observe suferinţa. Să-ţi asculţi gândurile. Descoperi că multe nici măcar nu sunt ale tale. Sunt cele induse de alții. Încet, încet acestea dispar și vei constata că rămâi numai cu gândurile ce-ți aparțin.
Prin comunicare cu propriul creier, îi distragi acestuia atenția de la lucrurile banale, punându-l să lucreze pentru tine. Pentru că, cu atâta informație pe care e nevoit să o absoarbă zi de zi, creierul ajunge să se blocheze. Comunicarea asta cu el este ca un refresh. Și când poți să ajungi la un refresh? Nu atunci când ești singur? Este indicat ca, din când în când, să tragi puțin pe dreapta și să faci o analiză, să vezi cât sau dacă ai progresat și deasemenea să constați dacă direcția în care te îndrepți e bună ori nu.
În același timp e bine să analizezi și relațiile tale cu ceilalți. E posibil să găsești răspunsul la întrebarea: de ce sunt singur? Sigur că a fi cinstit cu tine însuți este o condiție obligatorie pentru a putea afla răspunsul. Analizează-ți cu atenție defectele și caută să afli cât ai reușit să dai de la tine în relațiile tale. Nu arăta, în grabă, cu degetul catre ceilalti. Ori atunci când o faci, urmărește atent unde sunt îndreptate alte trei degete ale aceleiași mâini. Vei observa, poate cu surprindere, că în timp ce un deget arată către alții, alte trei degete arată tocmai către tine.
În rest, să auzim de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu